sgp leerlingenvervoer signatuurleerlingen

DEN HAAG - De SGP wil opheldering van staatssecretaris Sander Dekker (VVD) van Onderwijs over het leerlingenvervoer voor signatuurleerlingen. Aanleiding is het voornemen van de Friese gemeente Gaasterlân-Slaet de gemeentelijke bijdrage aan dit vervoer af te bouwen. Ook Cuijk wil het religieus leerlingenvervoer niet langer bekostigen. Daarover bericht de website van de Besturenraad.

Op 14 februari zal de Tweede Kamer debatteren over deze kwestie, maar de SGP wil niet zo lang wachten en heeft daarom enkele Kamervragen gesteld over de situatie in Gaasterlân-Slaet.

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop wil met name weten of de kosten voor het vervoer van signatuurleerlingen niet veel te hoog worden ingeschat door de gemeente en of Gaasterlân-Slaet ook berekend heeft wat de huisvesting van de leerlingen zou kosten als ze binnen de gemeentegrenzen naar school zouden gaan.

Bisschop vraagt zich ook af of Dekker wel op de hoogte is van de gestegen kosten van het leerlingenvervoer in de Friese gemeente. Die kosten zouden drastisch zijn gestegen door een Europese aanbesteding.

De Staatkundig Gereformeerden zijn niet de enigen die vragen hebben over de het leerlingenvervoer op religieuse gronden. Ook PvdA Tweede Kamerlid Loes Ypma vraagt om extra feiten en cijfers voorafgaand het komende algemeen overleg.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink