Normal_studenten_leerlingen_school_klas

EMMEN - Twaalf gemeenten hebben een nominatie ontvangen voor de Jong Lokaal Bokaal. De gemeente Emmen is één van de genomineerden, omdat zij volgens de jury op actieve wijze vorm geeft aan jeugdbeleid. In januari wordt de winnaar gekozen uit de overgebleven drie finalisten.

De Jong Lokaal Bokaal beloont positief jeugdbeleid. Deze prijs is een initiatief van de Nationale Jeugdraad en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is het vijfde jaar op rij dat de prijs zal worden uitgereikt. Zowel jongeren(werkers) en organisaties op het gebied van jeugd als gemeentevertegenwoordigers konden hun gemeente nomineren voor de prijs.

Wethouder Mariet Thalens-Kolker van de gemeente Emmen is trots op de nominatie: “Wij zoeken constant naar mogelijkheden om jongeren mee te laten doen. Op school, op het werk en in hun vrije tijd zijn jongeren actief en vol initiatieven. Ze doen volop mee in het sociale en culturele leven van Emmen. Jongeren hebben een belangrijke rol in de gemeente Emmen, zij zijn de toekomst!”

Behalve Emmen zijn de volgende gemeenten genomineerd: Beverwijk, Den Haag, Goes, Groningen, Haarlemmermeer, Heerenveen, Heerhugowaard, Lopik, Westervoort, Zoetermeer en Zoeterwoude. Op 2 oktober bezoeken studententeams van Hogeschool Utrecht de gemeente Emmen. De studenten gaan dan in gesprek met ambtenaren en jongerenwerkers, en natuurlijk ook met de jongeren. Een deskundige jury bepaalt welke drie gemeenten een plaats verdienen in de finale.

Via persbericht gemeente Emmen

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres