Steeds meer grote namen ronden de cursus respectvol gedrag af

RTL-directeur Sven Sauvé en programmadirecteur Peter van der Vorst hebben beiden de onlinecursus respectvol gedrag van het Mediapact afgerond. Dat laat een woordvoerder van RTL dinsdag weten. Beide mannen zijn in het bezit van het certificaat dat werknemers in de mediasector krijgen als ze de e-learning hebben afgerond.

Medewerkers van RTL hebben tot 1 mei de tijd om de onlinecursus te doen, aldus de zegsman. Eerder liet ook Talpa-baas John de Mol al weten dat hij de cursus heeft afgerond. Het is niet duidelijk of programmadirecteur Frans Klein het certificaat al in het bezit heeft.

Grote bedrijven sluiten aan 

Het Mediapact werd opgezet nadat de misstanden achter de schermen van The Voice of Holland aan het licht waren gekomen. Onder meer RTL, Talpa Network en de NPO zijn aangesloten bij het Mediapact. Alle bedrijven die zich hebben aangesloten bij het platform hebben toegezegd dat al hun medewerkers de e-learning afronden, in de hoop dat dit bijdraagt aan een mentaliteitsverandering in Hilversum.

VI-analist Johan Derksen liet in het programma Vandaag Inside al meerdere malen weten dat hij weigert de cursus te doen. Derksen noemde die "onzin" en "gelul". Maandag stelde hij in de uitzending dat hij het "prima" vindt als Talpa hem om die reden zou willen ontslaan: "Als ze het op de spits willen drijven, dan winnen ze. Ik doe het niet." Talpa liet dinsdag weten niet te reageren op de recente uitlatingen van Derksen.

Door: ANP