Onlinecursus respectvol gedrag al vier keer door Özcan Akyol gedaan

Özcan Akyol heeft inmiddels vier maal de onlinecursus respectvol gedrag gedaan die iedereen in Hilversum moet voltooien. Dat vertelde de presentator en schrijver maandag in het programma VI. Hij toonde alle vier de certificaten die hij had ontvangen.

"Ik moest het vier keer doen omdat ik voor heel veel omroepen werk", legde Akyol uit. "NTR, Talpa. En als presentator BNNVARA en Omroep MAX." De e-learning is een initiatief van het Mediapact, een samenwerkingsverband van grote partijen in de mediasector dat is opgericht na de onthullingen van misstanden bij The Voice en DWDD. De onlinecursus respectvol gedrag moet een actieve bijdrage leveren aan een mentaliteitsverandering in Hilversum.

"Weet je wat bijzonder is aan de filmpjes?" merkte Akyol nog op. "Al die leidinggevenden hadden een kleurtje, die waren van migratieachtergrond. In het echt zie je nooit een leidinggevende met een migratieachtergrond."

Johan Derksen 

Analist Johan Derksen beklemtoonde nogmaals dat hij de e-learning niet ging doen. De 75-jarige Talpa-medewerker heeft de e-learning toegestuurd gekregen van Joost Brakel, de CEO van Talpa. Het bedrijf meldde eerder dat alle medewerkers de e-learning voor 12 april moeten voltooien. Als Talpa hem daarom wil ontslaan, dan "vind ik dat prima", aldus Derksen. "Als ze het op de spits willen drijven, dan winnen ze. Ik doe het niet.'

Derksen voegde daar nog aan toe dat het onderwerp e-learning "hem niet bezighoudt". Akyol merkte op dat het "er hier wel elke avond over gaat".

Door: ANP