Tim den Besten uit afleveringen natuurquiz Waku Waku geschrapt

De afleveringen van de spelshow Waku Waku waarin Tim den Besten te zien zou zijn, worden deze week niet meer uitgezonden. KRO-NCRV heeft dat besluit in goed overleg met de NPO genomen, meldt de omroep na berichtgeving van Yvonne Coldeweijer. De presentator zou in de laatste week van de natuurquiz als kandidaat te zien zijn.

De stap volgt op een artikel van vorige week waarin Den Besten wordt beschuldigd van identiteitsfraude. In een statement op de website staat dat een dergelijke beslissing "in zeer grote zorgvuldigheid" wordt genomen. "Wij begrijpen goed dat het zou gaan over een situatie in de privésfeer en dat een beschuldiging geen veroordeling is. We hebben echter ook een strikt beleid als het gaat om kinder- en familieprogramma's. Wij hebben Tim van ons besluit via zijn contactpersoon op de hoogte gesteld."

Grindr 

Het Parool meldde vorige week dat drie mannen aangifte zouden hebben gedaan tegen Den Besten. De presentator zou gedurende anderhalf jaar de namen en foto's van de drie mannen hebben gebruikt om gesprekken te voeren op homo-datingapp Grindr. Een week eerder werd bekend dat de 36-jarige Den Besten lijdt aan een zeldzame vorm van kanker.

Door: ANP