Horeca Groningen krijgt cursus over omgaan met seksueel geweld

Werknemers van horecagelegenheid OOST in Groningen kregen antwoord op de vraag wat je moet doen als je seksueel grensoverschrijdend gedrag of geweld ziet. De horecamedewerkers kregen namelijk een cursus over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Deze cursus is onderdeel van een actieplan om seksueel geweld aan te pakken. Dat meldt OOG TV. 

Deze cursus voor de horeca in Groningen werd eerder al eens uitgevoerd bij studentenverenigingen. Maar de horeca is ook een logische doelgroep. “We weten uit recent onderzoek dat de horeca een groot risico vormt, omdat alle elementen daar samenkomen”, aldus Martijn Schokker van het CSG.  Een op de vijf vrouwen maakt seksueel grensoverschrijdend gedrag of geweld mee. Bij mannen is dat een op de vijf.

Grensoverschrijdend gedrag 

OOST is de eerste club waar de cursus gehouden wordt. “We kunnen allemaal doen alsof grensoverschrijdend gedrag er niet is, maar op een plek waar mensen intensief contact met elkaar hebben, vinden dit soort incidenten plaats”, aldus Kos van Erp van OOST.

Van Erp hoopt wel dat ze bij OOST na jaren een omgeving hebben gecreëerd waar mensen het erover kunnen hebben als er is vervelends gaande is. “Maar er is altijd ruimte voor verbetering.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk