Twintigste Vertel es - online taalcafé komt vanuit Alkmaar

Op 16 augustus start het 20e Vertel es - online taalcafé, vanuit Alkmaar. Steeds meer nieuwkomers en Nederlanders zijn door Vertel es wekelijks in contact, vergroten zo hun begrip voor elkaar en verbreden hun netwerk en horizon. Dat meldt Vertel es.

Op deze dag gaan Brigitte van Campen en Haya Hinten voor het eerst online vanuit Alkmaar, met het 20e café: een kroongetal! Alle nieuwkomers die hard bezig zijn om de Nederlandse taal op niveau te krijgen voor een passende studie of baan, met inburgeren, werk en een netwerk opbouwen, zouden een Vertel es in de buurt moeten kunnen vinden. Vertel es is op zoek naar meer gespreksleiders en hoopt de nieuwkomers die dit initiatief nog niet kunnen vinden, via allerlei kanalen te bereiken.

Nederlandse taal oefenen 

Het begrip taalcafé bestaat al lang en is een plek waar anderstaligen de Nederlandse taal kunnen oefenen met een taalvrijwilliger. De Vertel es-sen onderscheiden zich van andere taalcafé’s door de eigen werkwijze, beschreven in de uitgangspunten.

Inclusie en diversiteit 

Vertel es staat voor echte inclusie en diversiteit in de praktijk, van Groningen tot Limburg: gesprekken worden gevoerd in een veilige, open sfeer, met interessante onderwerpen en speelse werkvormen, in het Nederlands, vanuit interesse in elkaar en vriendschappelijkheid.

Vertel es is nu te vinden in Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Breda, Culemborg, De Bilt, Den-Haag, Friesland, Gouda, Groningen, Hilversum, Roermond, Utrecht en Tiel.

Door: Nationale Onderwijsgids