DJ-school geopend door Tomorrowland in het oosten van India

DJ-producer Lost Frequencies opende in 2018 al een Music & Arts School in Nepal en ook in het Afrikaanse Oeganda bouwt Tomorrowland een dj-school. Er werd ook een nieuwe school geopend in Kolkata, in het oosten van India. “Het is een manier voor kansarme kinderen om zich uit te drukken.” Dat meldt PZC. 

“De positieve energie en liefde die werd opgewekt door mensen die het festival bezochten, inspireerde ons om een stichting op te richten en te gaan werken aan een samenwerking om de wereld een betere plek te maken”, legt woordvoerder Debby Wilmsen uit.

Verarmde gezinnen en gemeenschappen 

Het doel is om kwetsbare jongeren en kinderen van over de hele wereld te ondersteunen. Voornamelijk jongeren en kinderen die leven in verarmde gezinnen en gemeenschappen, met een hoog risico om hun hele leven in armoede door te brengen. De stichting richt zich op het ondersteunen van projecten die tot doel hebben deze kinderen de kans te geven creatief bezig te zijn en te werken aan hun gevoel van eigenwaarde.

De school in Kolkata stelt jonge meisjes en vrouwen in staat muziek-, dans-, kunst- en theaterlessen bij te wonen. Tijdens de opening was de Antwerpse deejay Makasi aanwezig om de jonge deejays op weg te helpen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk