School Kanye West voor rest van het schooljaar gesloten

De school van Kanye 'Ye' West, de Donda Academy, is voor de rest van het schooljaar gesloten. Dat meldt het Britse dagblad The Times, dat een e-mail van de directeur aan de ouders van leerlingen in handen heeft. Aanleiding zouden vermoedelijk de antisemitische uitspraken van de rapper zijn.

"Met goeddunken van onze oprichter zal Donda Academy de rest van het schooljaar 2022-2023 gesloten worden", luidt de mail van Jason Angell, de directeur, die woensdag is verstuurd. "Er is morgen geen school", is vervolgens te lezen.

West opende de privéschool, die is vernoemd naar zijn moeder, vorige maand in Californië. De school zou leerlingen volgens de website "voorbereiden om de volgende generatie leiders te worden".

De rapper liet zich in interviews en tweets antisemitisch uit, waardoor hij onder meer tijdelijk geen toegang meer zou hebben tot zijn sociale media-accounts. Vele bekendheden lieten zich kritisch uit over de uitspraken van West en onder meer Gap en Adidas besloten de samenwerking met hem stop te zetten.

Door: ANP