Toekomst zwemonderwijs onzeker vanwege energiecrisis

Shiva de Winter: "Na zwembaden in Heerenveen, Drachten en Akkrum moet nu ook zwembad Steyl in Venlo de deuren sluiten vanwege de hoge energiekosten. Het ziet ernaar uit dat het zwembad vrijwel zeker gesloten zal blijven." Dat meldt ANP Expert Support. 

De Winter: "Zwemschool Rodan, de hoofdgebruiker van het zwembad, heeft haar leerlingen en gebruikers over kunnen plaatsen naar een ander bad zodat de zwemlessen door kunnen gaan. Het is triest dat de afbraak van het zo rijke waterland nu daadwerkelijk lijkt te beginnen.

Steunpakket

De overheid lijkt mee te willen denken met het mkb door met een steunpakket te komen om de energielasten te drukken. Dit pakket is alleen te weinig, te laat en de toelatingseisen zijn extreem hoog gelegd.

Met het huidige personeelstekort is het bijna niet haalbaar om de capaciteit van de zwemlessen uit te breiden zodat de landelijke wachtlijsten terug kunnen lopen.

Zwemonderwijs 

De verwachting is dat hierna een periode van rust terug zal keren. Hier zal de bezinning komen en zullen mensen een vak kiezen waar ze gelukkig van worden. Het zwemonderwijs zal bij veel mensen in beeld komen. Maar of er dan nog genoeg zwembaden zijn, is een grote vraag."

Door: Nationale Onderwijsgids