beeld: gemeente groningen, ‘Onderwijsvernieuwer’ Rob Schuur krijgt erepenning gemeente Groningen

Burgemeester Koen Schuiling heeft vorige week  de Erepenning van de gemeente Groningen uitgereikt aan Rob Schuur ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van het Noorderpoort College. Hij heeft hier ruim 20 jaar leiding aan gegeven. Dit meldt gemeente Groningen.

Met het toekennen van de Erepenning drukt het gemeentebestuur zijn waardering uit voor de langdurige, onderscheidende en buitengewone bijdrage die de heer Schuur heeft geleverd aan de Groningse samenleving.
 
Rob Schuur gaf 20 jaar leiding aan het Noorderpoort College in Groningen. Onder zijn leiding groeide het Noorderpoort uit tot een ROC dat midden in de samenleving staat en waar de student op nummer 1 staat. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking van het Noorderpoort College met de Groningse Automotive op Driebond of de realisatie van het Sportcentrum Europapark. 
 
Als vice-voorzitter van de Onderwijsraad stond Schuur bekend als autoriteit in het vernieuwen en verbeteren van de Nederlandse Onderwijswereld.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Foto: gemeente Groningen