Logo_onderwijsraad_logo_nieuw
Wat is de betekenis van artikel 23 in onze tijd? Wat houdt de vrijheid van onderwijs in en waar leidt die vrijheid toe? Hoe verhoudt die vrijheid zich tot de zorg van de overheid voor het onderwijs? Op maandag 9 december organiseert de Onderwijsraad in Culemborg een Onderwijsdialoog over dit thema. Dit meldt de Onderwijsraad.
Al ruim 100 jaar zorgt artikel 23 van de Grondwet ervoor dat we in Nederland vrijheid van onderwijs hebben en dat de overheid zorg draagt voor het onderwijs. De Onderwijsraad verkent op dit moment welke betekenis de vrijheid van onderwijs heeft of zou moeten hebben in deze tijd. De verkenning van de raad verschijnt in het voorjaar van 2020. Ter voorbereiding van die verkenning gaat de Onderwijsraad graag hierover in gesprek.
 
De Onderwijsdialoog vindt plaats op 9 december van 15.30 tot 20.00 uur in Culemborg. Na een plenair gedeelte dat ingeleid wordt door Edith Hooge, voorzitter van de Onderwijsraad, zijn er 7 deelsessies over verschillende thema’s rondom de vrijheid van onderwijs. De dag wordt plenair afgesloten. Aanmelden kan tot en met 22 november via deze link.
 
Door: Nationale Onderwijsraad