Normal_ict__laptop__computer__toetsenbord__digitaal

De eerste Winc Academy-studenten zijn in Amsterdam aan hun omscholing tot developer begonnen. Zij doorliepen met goed gevolg een minicourse en maken vandaag kennis met hun opleiders en medestudenten. In zes weken leren ze programmeertalen en -skills, en daarna bouwen ze die in de praktijk uit bij grote en kleinere werkgevers: ze gaan als front end developers aan de slag. Dit meldt Lubbers De Jong. 

De opleiding is samengesteld uit materiaal dat online wereldwijd te vinden is en de leerdoelen zijn opgesteld in samenspraak tussen Winc Academy en het bedrijfsleven. Studenten zijn daarna klaar om van start te gaan als developer. Zij volgen de opleiding, na de kennismaking in Amsterdam, vanuit huis. Ervaren vakdocenten helpen de studenten ’s ochtends op weg. Daarna werken de studenten samen aan hun opdrachten, onder supervisie van de docenten. De studenten helpen elkaar ook onderling in een online groep.
 
“Wij helpen onze kandidaten aan een nieuwe carrière, en de arbeidsmarkt aan developers,” zeggen Winc Academy-oprichters Carla Snepvangers en Marijn Pijnenborg. “In ons land is veel onontdekt codeertalent.” De volgende groep studenten bij Winc Academy start op 2 december.
 

Winc Academy

Winc Academy biedt een praktijkgerichte programmeeropleiding waarmee mensen binnen een half jaar aan de slag kunnen als developer. Het opleidingstraject is laagdrempelig en bedoeld om onontdekt programmeertalent in Nederland aan te boren. De docenten van Winc Academy zijn Nederlandstalig en de opleiding is vanuit huis te volgen. Studenten betalen hun studiekosten achteraf via het salaris. Deze aanpak is uniek in Nederland.
 
Door: Nationale Onderwijsgids