Normal_ppt

Het gebruik van PowerPoint is een van de meest bekende manieren om makkelijk presentaties te kunnen geven. Zowel in de klas als tijdens vergaderingen kan de benodigde kennis van PowerPoint ontzettend belangrijk zijn. Je hebt er namelijk in no-time overzichtelijke, heldere presentaties mee klaargezet. Wil je een expert worden? Dan volg je een PowerPoint cursus bij aanbieders zoals bijvoorbeeld PPT Solutions. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van PowerPoint en waarom kan een cursus handig zijn? We leggen het je uit.

1. Onderdeel van je voorbereiding

Zelfs een geboren spreker heeft af en toe wat voorbereiding nodig. Een PowerPoint presentatie geeft je de mogelijkheid om je voorbereiding goed aan te pakken. Je maakt je presentatie en werkt op hetzelfde moment aan je praatje. Je presentatie is er uiteindelijk namelijk niet alleen om anderen van houvast te voorzien, maar ook om jezelf een rode draad te bieden. Het maken van een PowerPoint presentatie geeft je de mogelijkheid om alles goed te overdenken en waar nodig eventueel onderdelen te schrappen.

2. Houvast tijdens presenteren

PowerPoint heeft verschillende mogelijkheden om ook jou als presentator even de optie te geven om te spieken. Met behulp van hand-outs of persoonlijke notities kun je de draad zo weer oppakken mocht je deze even kwijt zijn.

3. Structuur bieden

Een PowerPoint presentatie biedt je niet alleen structuur aan jezelf, maar ook aan de ontvanger. Je kunt de dia’s makkelijk op je computer ordenen en er zo een logisch geheel van maken. Door de woorden op de PowerPoint dia’s beperkt te houden blijft de ontvanger geboeid naar jouw verhaal luisteren en weet deze precies welke kant de presentatie op gaat.

4. Beeldend presenteren

Misschien wel een van de grootste voordelen van het gebruiken van een PowerPoint presentatie is het toevoegen van beeld aan je verhaal. Je hebt alle mogelijkheden om je verhaal te illustreren: beelden, video’s, geluiden en ga zo maar door. Het maakt je verhaal krachtiger en houdt de ontvanger geïnteresseerd in wat er komt.

5. Ingewikkelde informatie overdragen

Staan er nieuwe beleidsplannen of financiële regelingen in de presentatie klaar? Dan kun je deze met een PowerPoint op een makkelijke, beeldende manier uitleggen. Jouw verhaal geeft de algehele uitleg, en de PowerPoint ondersteunt je om deze ingewikkelde informatie zo makkelijk mogelijk te maken. Je kunt deze informatie vervolgens nog aan de ontvangers meegeven in de vorm van een hand-out. Zo kunnen ze alles ook thuis nog even doornemen.