Normal_siebeweidefotodoorfredernst

Siebe Weide gaat de Museumvereniging na ruim twaalf jaar verlaten. Onder zijn leiding is onder andere Museumkids geïntroduceerd en werd het Museumweekend een Nationale Museumweek. Dit meldt de Museumvereniging.

Weide begon in 2006 als directeur van de Nederlandse Museumvereniging en de stichting Museumkaart. Na de fusie met de Vereniging van Rijksmusea in 2014 bleef hij de directie voeren. Dit najaar richt hij zich op zijn taak als voorzitter van de Code Culturele Diversiteit.
 
Onder leiding van Siebe Weide is de vereniging een invloedrijker speler geworden waar het gaat om het museumbeleid van de overheid. Impactvolle vraagstukken zoals de afstoting van museale objecten, het herkomstonderzoek naar naziroofkunst en de toekomst van het museumbestel zijn door de vereniging keer op keer met overtuiging opgepakt. 
 
Ondertussen kreeg de Museumkaart een miljoen klanten erbij en kregen kinderen met Museumkids hun eigen platform. Het Museumweekend werd een Nationale Museumweek. En met het Museumcongres en de Museumkennisdag biedt de vereniging jaarlijks volop inspiratie, verdieping en netwerkmogelijkheden. 
 
Mirjam Moll is de komende periode waarnemend directeur.
 
Door: Nationale Onderwijsgids