Logo_comeniusnetwerk__knaw__logo

Op donderdag 6 juni 2019 vindt het ComeniusFestival 2019 plaats. Dit festival, vanuit het ComemiusNetwerk, zet de vernieuwing van het hoger onderwijs centraal. Dit meldt de KNAW.

Blended learning, gepersonaliseerde feedback en aandacht voor inclusie. Genoeg voorbeelden van vernieuwingen in het hoger onderwijs. Hoe vinden we ruimte om ons onderwijs duurzaam te vernieuwen? Op het festival worden verschillende vernieuwingsprojecten gepresenteerd. Ook is er ruimte om kennis te delen met andere docenten.
 
Het programma belicht onder andere samenwerkingsprojecten tussen hbo en wo en een expositie over duurzaam docentschap. Er zijn workshops playfulness, boundary-crossingvaardigheden en study smart. Ook kunnen deelnemers  nadenken over onderwerpen als internationalisering, prestatiedruk en gepersonaliseerde feedback in en TeacherTalks. 
 
Het ComeniusNetwerk is een nieuw platform voor erkende onderwijsvernieuwers die zich inzetten voor verbetering van het hoger onderwijs en het hogeronderwijsbestel. Leden zijn bezig met onderwerpen als de vorming van studenten, de verhouding tussen hbo en wo, duurzaam docentschap en inclusie.
 
Het ComeniusFestival 2019 vindt plaats op donderdag 6 juni van 11.30 tot 17.00 uur in Utrecht. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk.
 
Door: Nationale Onderwijsgids