Normal_zakenvrouw_computer_vrouw_kantoor

De Young Lady Business Academy (YLBA) van reisonderneemster Elske Doets gaat samenwerken met het Erasmus Centre for Entrepreneurship in Rotterdam. Hierdoor krijgt het initiatief van Zakenvrouw van het Jaar 2017 Elske Doets een belangrijke impuls en biedt het nóg meer jonge vrouwen de gelegenheid deel te nemen. Dit meldt Trusted Media.

De komende editie van de YLBA vindt plaats van 1 tot 5 juli in Rotterdam. De inschrijving is nu geopend. Voor de eerste keer is er niet plaats voor dertig, maar voor zestig vrouwelijke talenten! Deelname is gratis.
 
De Young Lady Business Academy is een vijfdaags programma waarin jonge vrouwen worden geholpen bij het ontwikkelen van ondernemend leiderschap. Zij worden hierbij voorgesorteerd op een leidende functie in het bedrijfsleven of bij de overheid. Sinds de start in 2017 mag de YLBA zich verheugen op grote belangstelling en support. Vorig jaar bracht koningin Máxima een bezoek aan de alumni in Heerhugowaard.
 
De samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepreneurship biedt grote kansen. Zo kunnen meer vrouwen deelnemen omdat de Academy voortaan plaatsvindt in de Rotterdam Science Tower. Daar kunnen de deelnemers aansluiten op alle faciliteiten die de ondernemerscampus van het Erasmus Centre of Entrepreneurship te bieden heeft, een inspirerende locatie die ondernemerschap ademt, waar je letterlijk omringd wordt door innovatieve ondernemers en die creativiteit stimuleert.
 

Professionaliseren

Elske Doets is ingenomen met de samenwerking: ‘Het Erasmus Centre for Entrepeneurship biedt de mogelijkheid de YLBA verder te professionaliseren en uit te bouwen.’
 
Ook het Erasmus Centre for Entrepeneurship is verheugd over samenwerking met de YLBA.  Operationeel directeur Annique de Greef: ‘Vanuit de overtuiging dat ondernemerschap de belangrijkste voorwaarde is voor innovatie, streven we ernaar ondernemerschap in het DNA van mensen te verweven. In dat kader past de samenwerking met YLBA perfect. We kijken we ernaar uit om de vrouwelijke leiders van morgen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun ondernemende talent.  We zetten hierbij de kennis en het netwerk van de Erasmus Universiteit Rotterdam in, een universiteit die meer dan 100 jaar geleden werd opgericht door ondernemers.’
 

Beurs

Verder is er een Startup-beurs beschikbaar van het Erasmus Centre for Entrepreneurship alsook een speciale prijs, in samenwerking met de Hogeschool Utrecht, voor degene die het meest veelbelovend en vol innovatiekracht het eigen familiebedrijf overneemt.
 
Inschrijven is mogelijk tot 4 juni. Meer informatie is hier te vinden. 
 

Door: Nationale Onderwijsgids