Normal_website_computer_laptop

Ed-Tech bedrijf Code Institute lanceert zijn nieuwe fulltime online programmeer-opleiding in Nederland. Deelnemers worden daarin in 14 weken klaargestoomd tot junior softwareontwikkelaar. Op 10 juni aanstaande gaat de eerste lichting van start. Dit meldt Code Instituut.

De fulltime online opleiding voor full stack software developer combineert alle voordelen van klassikaal en online leren. Zo worden deelnemers geacht elke ochtend en middag in te loggen voor een sessie met de virtuele klas en wordt er veel ondersteuning geboden door coaches en mentoren. Tijdens het volgen van een gepersonaliseerd schema houden twee mentoruren per week en tweewekelijks proactief contact met het succesteam de deelnemer op schema. De grootte van de online klas is beperkt tot 10 studenten. 
 
Met de universitair geaccrediteerde programmeer-opleiding levert Code Institute een directe bijdrage aan zowel het oplossen van het nijpende tekort aan vakkundig opgeleide softwareontwikkelaars als aan de vraag naar bijscholing en omscholing van werknemers in een snel veranderende maatschappij en arbeidsmarkt. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids