Normal_normal_microphone-704255_960_720

Samen met gemeenten organiseren ProDemos en Ieder(in) de cursus Politiek Actief, waarbij inwoners kennismaken met de lokale politiek. Deze cursus is helaas nog niet goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Dat willen we graag veranderen. Daarom starten er na de zomer in drie gemeenten cursussen Politiek Actief die ook toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Om te weten wat we in de cursus moeten aanpassen, hebben we de hulp nodig van ervaringsdeskundigen. Dit meldt Ieder(in).

Cursus Politiek Actief

 
Het doel van de cursus Politiek Actief is om mensen te leren hoe de lokale politiek werkt en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen. Honderden mensen hebben inmiddels de cursus gedaan. Veel van hen werden politiek actief: als raadslid, als lid van een dorpsraad, een jongerenraad of als actief lid van een politieke partij. 
 

Ervaringsdeskundigen gezocht

 
Ieder(in) zoekt ervaringsdeskundigen die geïnteresseerd zijn in politiek en Ieder(in) willen helpen. Met de ervaringsdeskundigen zal Ieder(in) een aantal onderdelen van de cursus Politiek Actief doornemen en kijken hoe de cursus toegankelijk gemaakt kan worden voor iedereen. Wat er aangepast moet worden hangt natuurlijk ook af van de beperking. Iemand die slechthorend is zal iets anders nodig hebben dan iemand met een motorische beperking. Daarom organiseert ieder(in) twee gesprekken:
 
  • Woensdag 6 maart van 19.00 - 21.30 voor mensen die slechthorend/doof of slechtziend/blind zijn in Utrecht.
  • Maandag 11 maart van 19.00 - 21.30 voor mensen met een lichamelijke/motorische beperking in Zwolle.
Voor elk gesprek zoekt Ieder(in) acht ervaringsdeskundigen. Voor mensen met een verstandelijke beperking vindt een gesprek plaats tijdens de landelijke LFB dag op 16 maart. De inschrijvingen voor dit gesprek lopen via de organisatie van die dag.
 
Voor deelname aan dit gesprek en verdere betrokkenheid bij dit project ontvang de ervaringsdeskundigen een vrijwilligersvergoeding. Daarnaast worden reiskosten vergoed. Meld je voor 1 maart via dit aanmeldingsformulier aan of neem telefonisch contact op met Ieder(in) via 030- 720 00 00. Meer informatie over de cursus Politiek actief op www.iederin.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids