Normal_robot__robotica

Zondag 17 juni geeft emeritus hoogleraar Wis- en Natuurkunde Frans Saris een lezing in het Paradiso. Zijn lezing, getitled 'Darwins cijferslot', gaat over de mogelijke versmelting van mens en techniek. Dit meldt KNAW.

Technologische vernieuwingen grijpen, in een steeds hoger tempo, diepgaand in op ons mens-zijn. Technologieën die tot voor kort nog voor onmogelijk werden gehouden, zijn inmiddels bijna normaal: zelfrijdende auto's, optimalisatie van het menselijk lichaam, zelflerende algoritmes en computers die zo 'menselijk' zijn dat ze vrijwel niet meer van echte personen zijn te onderscheiden. Mens en machine versmelten steeds verder met elkaar. Hoe ziet de mens 2.0 eruit? Wat is technisch mogelijk (wat kan?) en wat zijn de ethische en morele consequenties van deze technische mogelijkheden (wat mag?)? In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie ons leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

De Paradisolezingen vinden telkens plaats op zondagochtend in Paradiso Amsterdam. De lezing van Frans Saris is zondag 17 juni. Meer informatie over het programma en bestellen van kaarten op www.knaw.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids