Normal_helaal_universum_sterren_sterrenhemel_ruimte_space

Op 25 april organiseert het KNAW het symposium 'Stephen Hawking: een bijzonder leven in een raadselachtig universum'. Vorige maand overleef de beroemde fysicus. Tijdens het symposium zullen zijn bijdragen worden besproken en verbonden aan de nieuwste ontwikkelingen. Dit meldt KNAW.

Stephen Hawking wist met zijn theorieën een zeer groot publiek te bereiken en wordt tot de grootste natuurkundigen van zijn tijd gerekend. Zijn onderzoek naar zwarte gaten en de oorsprong van het universum is nog altijd actueel. Diverse wetenschappers gaan tijdens het symposium in op zijn werk: hoogleraar Kosmologie Thomas Hertog van de Universiteit Leuven, hoogleraar Theoretische fysica Stefan Vandoren van de Universiteit Utrecht, hoogleraar Theoretische fysica Jan de Boer van de Universiteit van Amsterdam en onderzoeker Theoretische en astrofysica Samaya Nissanka van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Het symposium vindt plaats op 25 april van 19.00 tot 21.00 uur in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Meer informatie op www.knaw.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids