Normal_meisje_leren_studeren

Voedselbank Groningen heeft van online opleider SkillsTown een waardecheque ontvangen met daarop een bedrag van 119.500 euro. Met dit geld kunnen cliënten van de Voedselbank zich aanmelden voor een opleidingspakket, met daarin onder meer een cursus solliciteren, omgaan met stress en een cursus Nederlands. Cliënten die zo’n cursus willen volgen, kunnen dat online doen in hun eigen tijd. Dat meldt de Gezinsbode. 

SkillsTown stelt de opleidingspakketten gratis beschikbaar en heeft rekening gehouden met de wensen en behoeften van cliënten van de Voedselbank. De opleider wil dat huishoudens die het financieel zwaar hebben, op deze manier aan hun persoonlijke ontwikkeling kunnen werken. Dit is overigens niet de eerste keer dat SkillsTown hiervoor geld beschikbaar stelt. Vorig jaar mocht de Voedselbank een cheque ter waarde van 240.00 euro in ontvangst nemen.

“We zijn enorm blij met dit aanbod. Een paar jaar geleden is de Voedselbank stad Groningen al een pilot gestart met deze vorm van studeren en die bleek heel succesvol. Wij hopen dat onze cliënten hier massaal gebruik van gaan maken. De weg naar onafhankelijkheid wordt hiermee aanzienlijk verbeterd en dit is een mooie stap om de positie van onze cliënten structureel te verbeteren”, laat bestuursvoorzitter Ulfert Molenhuis van Voedselbank Groningen weten. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids