Logo_91e2ed55-94e6-43bb-b2fc-02fcf8e942e3

Op 24 en 25 februari 2018 laten leden van De Jonge Akademie kinderen kennismaken met wetenschap en experimenten in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Ze kunnen zelf even wetenschapper zijn op het Experiment Event door verschillende experimenten te doen. Ook is er een dagprogramma waarin ze experimenten kunnen zien en daarover uitleg kunnen krijgen. Dit meldt De Jonge Akademie.

Samen met leden van De Jonge Akademie kunnen kinderen bijvoorbeeld lichtmeters bouwen en uitproberen op sterren, met een echoapparaat hun tong zien bewegen, hersenscans maken en speciale geheugentests doen. Ze kunnen ook uitproberen hoe een treinconducteur een vertraging het beste kan uitleggen. Kinderen krijgen ook een cadeau om thuis of in de trein zelf experimenten te doen.

De Jonge Akademie en het Spoorwegmuseum presenteren deze en nog veel meer andere wetenschappelijke dingen om te doen en te bekijken. Het Experiment Event 2018 vindt plaats op 24 en 25 februari van 10.00 tot 17.00 uur in het Spoorwegmuseum in Utrecht. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids