Normal_hersens435

Scholen in de regio Leiden kunnen gastles van een hersenonderzoeker winnen tijdens de Brain Awareness Week in maart. Hiervoor moeten ze de leukste, beste of meest originele vragen over hersenonderzoek opsturen naar het Brain and Development Research Center (BDRC) van de Universiteit Leiden, zo meldt de universiteit.

De Brain Awareness Week vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 18 maart 2018. Hoogleraar Eveline Crone van het BDRC wil in die week hersenonderzoek onder de aandacht brengen door lezingen aan te bieden op scholen. Door een wedstrijdelement toe te voegen, wordt het voor de leerlingen extra spannend gemaakt.
 
De wedstrijd is bedoeld voor leerlingen van groep 7 van de basisschool tot en met de examenklassen van het voortgezet onderwijs. Ook docenten mogen met hun docententeam een gooi doen naar het winnen van een lezing voor henzelf en collega's. Een groot deel van de onderzoekers van het BDRC heeft zich aangemeld om een gastles of lezing te verzorgen. Daarmee hoopt het BDRC een flink aantal vragen te kunnen belonen met een schoolbezoek van een hersenonderzoeker.
 
Het BDRC is opgericht in 2005 en doet wetenschappelijk onderzoek naar de hersenontwikkeling van jongeren in samenspraak met typisch gedrag in die fase, zoals het nemen van risico's en de ontwikkeling van het zelfbeeld van jongeren. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids