Normal_vrouw_docent_leraar_professor_wetenschapper_onderzoek_economie

Vanaf volgende maand vinden de voorrondes van Famelab weer plaats. Bij FameLab presenteren jonge wetenschappers hun onderzoek in drie minuten op een spetterende manier aan een algemeen publiek. Famelab had in 2017 voorrondes in 31 landen en meer dan 9000 deelnemers. Dit meldt de Universiteit van Amsterdam.

Famelab is er voor jonge wetenschappers in de natuurwetenschappen, wiskunde, informatica, technologie en geneeskunde. PhD kandidaten en postdocs, maar ook masterstudenten kunnen deelnemen, zolang ze tussen de 21 en 40 jaar oud zijn. Deelnemers presenteren hun onderzoek aan een vakjury van leden met verschillende ervaring in wetenschapscommunicatie in voorrondes. De beste wetenchappers gaan door naar de nationale finale in Tivoli Vredenburg, Utrecht.
 
Met Famelab leren de wetenschappers hun presentatievaardigheden te verbeteren. Daarnaast krijgen de winnaars van de regionale voorronde een tweedaagse Master Class bij de KNAW door vooraanstaande science communicators. De winnaar van de nationale finale mag daarnaast deelnemen aan de FameLab-finale op het Cheltenham Science Festival in Engeland. 
 
Famelab werd in 2014 naar Nederland gebracht. In 2017 kende Famelab meer dan 9000 deelnemers van over de hele wereld.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids