Normal_studeren_student_boeken_lezen_cursus

FNV Jong, CNV Jongeren en VCP Young Professionals willen meer jongeren in de pensioenbesturen. Slechts 2 procent van alle pensioenfondsbestuurders is jonger dan 35 jaar. Daarom roepen zij jongeren tussen de 18 en 35 jaar op zich aan te melden voor de PensioenLab Academie. Dit meldt FNV.

In de PensioenLab Academie worden jongeren in een half jaar klaargestoomd om actief de stem van de jongeren te vertegenwoordigen in pensioenbesturen. De Academie startte deze week met de werving voor 50 nieuwe jongeren. Nieuw aan de PensioenLab Academie is dat het PensioenLab niet alleen de jongeren werft, maar ook de opleiding voor zijn rekening neemt. Pensioenfondsen zijn enthousiast en hebben hiervoor budget beschikbaar gesteld. 
 
Het PensioenLab is een initiatief van de jongerenonderdelen van vakbonden FNV, CNV en VCP. Sinds de start van het PensioenLab 5 jaar geleden zijn 100 jongeren klaargestoomd in totaal 24 masterclasses die (op termijn) actief willen en kunnen zijn binnen het verantwoordingsorgaan, bestuur of toezicht van een fonds. Op dit moment zitten er door inspanningen van het PensioenLab 26 jongeren in verantwoordingsorganen, zijn er 14 bestuurders en 10 aspirant-bestuurders actief en zijn er 20 stageplekken gerealiseerd.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids