Logo_logo_handicap_studie

Op 24 november organiseert Expertisecentrum handicap + studie een webinar over toegankelijk en inclusief onderwijs. De webinar is bedoeld voor docenten en gaat in op de vraag welke rol leraren spelen in het toegankelijk en inclusief maken van onderwijs. Marloes Vlind, docent aan de Vrije Universiteit, Judith Jansen, adviseur van het expertisecentrum, en een student geven tips en beantwoorden vragen. Dit meldt Expertisecentrum handicap + studie.

Docenten zijn cruciaal voor het studiesucces van hun studenten. Inspelen op diversiteit en het aanbieden van flexibel onderwijs is hierbij van belang. Studenten weten vaak goed wat hen helpt en er zijn al mooie voorbeelden van docenten die toegankelijk en inclusief onderwijs aanbieden.
 
Vakinhoudelijke, didactische en pedagogische kwaliteiten zijn doorslaggevend mits wordt ingespeeld op de verschillen tussen studenten en onderwijs flexibel wordt aangeboden. Studenten weten vaak goed wat hen helpt. En met vaak kleine aanpassingen kan een docent belemmeringen die studenten ervaren wegnemen, het onderwijs toegankelijk en inclusief maken en studievertraging en –uitval helpen voorkomen. De aanpassingen werken niet alleen voor de studenten met een functiebeperking maar veelal voor alle studenten.
 
Meer informatie over de webinar en aanmelden op www.handicap-studie.nl. Deelname is gratis.