Normal_techniek_wetenschap_kind_jongen_buiten_onderzoeken_ontdekken

Voor schoolleiders in het basisonderwijs heeft TechniekTalent een vierdelige webinarserie ontwikkeld. Hierin wordt belicht hoe een school visie en beleid kan ontwikkelen rondom het thema Wetenschap & Techniek. Deel 1 was een succes, volgens TechniekTalent. Voor deel 2 op 9 november kunnen schoolleiders zich nu aanmelden. Dit meldt Techniektalent.

Het thema van het eerste webinar was ‘Mijn visie op W&T’. Hierin legde Maartje Raijmakers, universitair hoofddocent Onderwijsstudies aan de Universiteit Leiden, uit waarom wetenschap- en techniekonderwijs belangrijk is. Het motiveert leerlingen om te blijven leren en daarmee relevante maatschappelijke ontwikkelingen te volgen en te beïnvloeden. Daarna besprak Annette Hesseling, directeur van de Oranje Nassauschool in Zwammerdam, de praktijk op haar school. Deelnemers aan het webinar konden verschillende vragen stellen via de chatbox, zoals: “Hoe overtuig ik mijn collega’s van het belang van Wetenschap & Techniek?” en “Hoe geef je Wetenschap & Techniek op een onderzoekende en ontwerpende manier vorm?” die ter plekke beantwoord konden worden. 
 
Deel 2 van de vierdelige webinarserie over Wetenschap & Techniek vindt plaats op 9 november van 9.00 tot 10.00 uur en gaat in op de vraag hoe je een visie over Wetenschap & Techniek omzet in beleid. De webinars zijn vanaf elke gewenste locatie te volgen en op een later moment terug te kijken. Aanmelden kan via deze link. Deelname is kosteloos. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids