Logo_logo_ced_groep

Op maandag 2 oktober aanstaande organiseren CED-Groep en de gemeente Rotterdam samen het symposium 'Hoe gelijk zijn de onderwijskansen in Rotterdam'. Tijdens de bijeenkomst worden de kansen die al geboden worden en nog geboden kunnen worden verkend, met inbreng vanuit wetenschap, beleid en praktijk. Dat meldt de CED-Groep.

De laatste jaren neemt de ongelijkheid in het Nederlandse onderwijs toe. Leerlingen met dezelfde talenten krijgen niet dezelfde kansen op een diploma. Hoe kan dat beter? Rotterdam heeft een jarenlange traditie in het zorgen voor gelijke onderwijskansen. De start hiervan gaat terug naar eind jaren '60 van de vorige eeuw, met het eerste grootstedelijke traject ‘OSM’ (onderwijs en sociaal milieu). Sindsdien is er veel gedaan aan gelijke kansen in het onderwijs. Er blijven echter voldoende nieuwe uitdagingen.

Tijdens het plenaire gedeelte van het symposium laten de drie onderstaande onderwijsexperts hun licht schijnen over het bevorderen van gelijke onderwijskansen, van vve tot en met het mbo:

• Monique Vogelzang, Inspecteur-generaal van het onderwijs

• Henriëtte Maassen van den Brink, Voorzitter Onderwijsraad

• Bo Paulle, Onderwijssocioloog Universiteit van Amsterdam

De bijeenkomst start om 13.00 uur met een inloop. Vervolgens staan om 13.30 uur drie plenaire keynotes op het programma. Later die middag vinden er rondetafelgesprekken plaats wat betreft de Rotterdamse initiatieven. Tot slot is er rond 16.45 een plenaire afsluiting door Hugo de Jonge, wethouder van Onderwijs van de gemeente Rotterdam.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids