Normal_politie__auto

De Politieacademie biedt voorafgaand aan de opening van het Politieonderwijsjaar 2017- 2018 de mogelijkheid aan mensen uit de veiligheidssector om masterclasses te volgen. Het thema; ‘Ruimte geven, Resultaat verwachten’. Waar blijft de professionele ruimte van de politieman/vrouw in de praktijk, nu vaak processen, procedures en protocollen leidend lijken te zijn? Kan iemand het verschil nog maken? Maar als we afwijken, of gaan voor het resultaat, leggen we dan verantwoording af? Het is tenslotte niet allemaal vrijheid, blijheid. Dit meldt de Politieacademie.

Op maandag 4 september 2017 kan een brede doelgroep actuele kennis vergaren en ervaringen delen. Erben Wennemars, Gijs Weenink (Debatacademie), Michiel Princen (auteur van De gekooide recherche) en de Kafkabrigade verzorgen gratis toegankelijke masterclasses rond het thema van de dag.

De officiële opening van het onderwijsjaar wordt daarna verricht, door de minister van veiligheid & justitie. Verder zullen de Korpschef  en de directeur van de Politieacademie spreken. Als key-note speaker zal optreden voorzitter Thom de Graaf van de Vereniging Hogescholen.

Alle sprekers nemen het thema ‘Ruimte geven, Resultaat verwachten’ als onderwerp in hun bijdrage mee, het programma  wordt afgesloten met een netwerkbijeenkomst, rond 17.00 uur.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids