Normal_studenten__laptop__buiten__hbo__universiteit

Op het Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen staat onderwijs hoog in het vaandel. Scholieren, studenten en andere belangstellenden kunnen terecht voor kindercolleges, een evolutiepaviljoen, zes wetenschappelijke lezingen en een debat, georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dit meldt de RUG.  

Elk jaar organiseert de RUG Scholierenacademie drie kindercolleges voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Dit jaar zijn de thema’s suiker, moleculaire motoren en ‘een monster onder je bed’. 
 
Studenten kunnen terecht bij één van de zes wetenschappelijke lezingen of een kunstendebat. Er zal gediscussieerd worden over de invloed van kunst op politiek en maatschappij.
 
Ook wordt over een paar dagen een paviljoen over evolutiebiologie geopend door de RUG. Aanleiding is de ESEB 2017, een internationale conferentie over evolutiebiologie die volgende week gehouden wordt in Groningen. Paviljoen Evolve laat van 20 tot en met 24 augustus zien hoe evolutie werkt, met interactieve opstellingen, experimenten en doorlopend interactief onderzoek. 
 
Noorderzon Performing Arts Festival Groningen vindt plaats van 17 tot en met 27 augustus in het Noorderplantsoen in Groningen. Meer informatie is te vinden op noorderzon.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids