Logo_curiousu_logo_17_rgb

Universiteit Twente organiseert 13 tot en met 23 augustus de derde editie van CuriousU, de zomerschool in festivalstijl. Op het festival kunnen bezoekers deelnemen aan een breed programma met academische cursussen, inspirerende lezingen, sport, theater en muziek. De voertaal van het festival is Engels. Dit meldt Universiteit Twente.

De organisatie verwacht meer bezoekers dan de vorige twee jaar. Om de naar verwachting 300 deelnemers een uitdagend programma aan te bieden zijn er dit jaar extra cursussen. Academische cursussen die deelnemers kunnen volgen tijdens CuriousU zijn bijvoorbeeld: Design the Future, Earth Observation & GIS for Engineering and Security, Health and Happiness en Serious Gaming. Ook krijgen zij meer labs te zien en komen meer UT spin-offs aan bod. Vorig jaar trok het festival zo'n 260 bezoekers uit 40 landen wereldwijd.

De organisatie daagde potentiële deelnemers uit om zich gratis toegang te verschaffen tot het festival, door als echte hacker een wachtwoord te kraken dat de kortingscode beschermt. Thomas Nijboer uit Nijmegen slaagde er als eerste in.

Meer informatie over CuriousU op de website van Universiteit Twente.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids