Normal_wiskunde_som_rekenen_opgaven

Gabriel Visser (19) uit Spijkenisse heeft op de internationale Wiskunde Olympiade een gouden medaille veroverd. Met deze prestatie hoort de scholier bij de beste vijftig scholieren ter wereld. Behalve een gouden medaille was ons land succesvol met twee keer zilver en één keer brons. Dat meldt de Nederlandse Wiskunde Olympiade.

Visser wist kreeg in het Braziliaanse Rio de Janeiro in twee dagen tijd zes opgaven en wist daarvan drie helemaal op te lossen. De vierde opgave lukte hem bijna. Elke dag was er 4,5 uur tijd om tot een oplossing te komen. Per opgave kon een score van zeven punten worden behaald. Visser haalde een score van 25. Hij is erg trots op zijn prestatie. Als voorbereiding heeft hij veel opgaven gemaakt en wiskundige technieken geoefend. De Olympiade was voor hem niet alleen een leuke ervaring door zijn prestatie, ook het ontmoeten van vele andere wiskundeliefhebbers was bijzonder, zegt Visser.

De Wiskunde Olympiade is onder internationale scholieren de meest prestigieuze wedstrijd en vond dit jaar plaats van 16 tot 23 juli. De zilveren medailles gingen naar Matthijs van der Poel (24 punten) en Levi van de Pol (20 punten). Ward van der Schoot haalde met zijn 18 punten een mooie bronzen medaille. Als team eindigde Nederland op een 18 plaats van de 111 landen die deelnamen. Een knappe prestatie , want de afgelopen 25 jaar is dat slechts één keer eerder behaald. In totaal deden er 615 scholieren uit de hele wereld mee aan de Olympiade. 48 van hen gingen naar huis met een gouden medaille, 90 behaalden een zilveren medaille en voor 153 scholieren was er brons.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids