Normal_computer__studeren__werken__student__digitaal

De provincie Zeeland ziet graag dat hoogopgeleide jongeren terugkeren naar de provincie. De Brabants Zeeuwse werkgeversvereniging en de Maatschappij voor Handel en Nijverheid wil dat plan samen met de provincie en gemeentes realiteit laten worden. Onder meer door het aanbieden van gezamenlijk traineeships moeten jongeren zich aangetrokken voelen om terug te keren naar Zeeland. Dat meldt Omroep Zeeland.

De werkgevers hebben grote behoefte aan deze jongeren nodig, zodat er aan de innovatiekracht van Zeeland gewerkt kan worden. Dat zegt Jorrit Snijder van de Maatschappij voor Handel en Nijverheid. Het aantal jongeren dat na hun studie in een andere stad of regio terugkeert naar Zeeland is momenteel vrij beperkt. Via de traineeships, die ook in samenwerking met onderwijsinstelling worden aangeboden, krijgen zij werk aangeboden waarbij er één dag in de week gereserveerd wordt voor een training.

Volgens Snijder is die gezamenlijke aanpak om jongeren aan te trekken van groot belang, omdat een bedrijf alleen daarvoor niet genoeg kan bieden. Met het werven van deelnemers wordt begin volgend jaar gestart door de werkgevers. De eerste jongeren zouden dan in september 2018 kunnen beginnen met hun traineeship.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids