Normal_foto4farstep

Op zaterdag 24 juni presenteert Stichting The Far Step het eindresultaat van het project Talent College in Amsterdam-West. Talent College is een intensief coaching- en ontwikkelingstraject voor kinderen van 9 tot 12 jaar om hun talent een platform te bieden, waarbij onder andere wordt samengewerkt met een aantal basisscholen in Amsterdam-West. Dit meldt Stichting The Far Step.

Tijdens deze presentatie worden de debuuttracks en de bijbehorende muziekvideo’s van de jonge girlbands officieel gepresenteerd en uitgebracht. De meiden zullen ook met hun nieuwe releases optreden en ook zal er een spetterende show worden verzorgd door de dansers van Talent College. Het project Talent College is een initiatief van stichting The Far Step in samenwerking met Gemeente Amsterdam (stadsdeel West),  een aantal basisscholen in Amsterdam-West en een lijst van strategische partners uit de entertainment-, muziek- en danswereld.
 
Met het achterliggende idee om het onontgonnen talent (untapped talent) bij kinderen (9 tot 12 jaar) een platform te bieden begon het project haar programma met een selectieronde waarin de kinderen audities konden doen in disciplines bestaande uit dans, zang en songteksten schrijven. Door een jurypanel bestaande uit professionals met verschillende achtergronden (dans, zang, songwriting en productie) werden in totaal maar liefst 17 kinderen voor het project geselecteerd. De kinderen zijn vervolgens verdeeld in 2 aparte zanggroepen en 1 dansgroep om een diepgaande coaching- en begeleidingsproces mogelijk te maken.
 
Stichting The Far Step is in 2013 door Wahid Bayar opgericht met als doelstelling om de jeugd een platform te bieden om zich verder te kunnen ontwikkelen in verschillende artistieke disciplines en daartoe ook de juiste ondersteuning en rolmodel functies om zich heen te kunnen hebben. STFS focust zich vooral op disciplines zoals zang, rap, dans, choreografie, theater, performance etcetera. Wahid Bayar is een Afghaans-Nederlandse multi-genre en meertalig artiest, songwriter, producer, danser, choreograaf, theatermaker (acteur) en zakenman. Vanuit STFS wil hij graag zijn ervaringen delen en de jeugd zo het juiste zetje  in de goede richting geven.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids