Normal_spreker__debat__congres

Op maandag 12 juni 2017 organiseert FNV een debat over de kwaliteit en toekomst van het universitair onderwijs en de hoge werkdruk. Bijna 100 universitair docenten, wetenschappers en ondersteunende medewerkers komen naar de bijeenkomst waar zij in debat gaan met Tweede Kamerleden, studenten en bestuursleden van universiteiten. Dit meldt FNV.

Er zijn drie debatrondes, waarin de kwaliteit van, de toekomst van en de werkdruk bij het wetenschappelijk onderwijs wordt besproken. Deelnemers aan de debatten zijn mensen uit het werkveld en uit de politiek. In elke debatronde is er ruimte voor het publiek om met sprekers in discussie te gaan. Na het debat is er gelegenheid om informeel met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en een drankje.
 
De werkdruk bij de medewerkers van universiteiten is de laatste jaren ongezond hoog geworden. Uit een werkdrukenquête van de FNV begin dit jaar blijkt dat 7 op de 10 ondervraagden de werkdruk als hoog tot zeer hoog ervaart. Eén van de belangrijkste oorzaken is de financieringsstructuur van het onderwijs en onderzoek. FNV doet een oproep aan het nieuwe kabinet om keuzes te maken voor een toekomst van universitair onderwijs die bijdragen aan een klimaat waarin wetenschappers, docenten en medewerkers van universiteiten gezond hun werk kunnen blijven doen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids