Logo_logo_leidenasiacentre

Het LeidenAsiaCentre en de Database Center for North Korean Human Rights (NKDB) organiseren een conferentie gewijd aan de stelselmatige uitbuiting van Noord Koreaanse arbeidsmigranten door de Noord Koreaanse overheid. Dit meldt LeidenAsiaCentre.

De conferentie zal plaatsvinden op 19 mei op de Campus Den Haag (locatie Wijnhaven) van de Leiden Universiteit. Experts en onderzoekers gespecialiseerd in mensenrechten, arbeidsmigratie en –recht, Noord-Korea en internationale criminaliteit zullen hun meest recente bevindingen delen en dit probleem benaderen vanuit een nieuw perspectief.
 
Noord-Koreaanse arbeidsmigranten werken in erbarmelijke omstandigheden, en tot soms wel 90 procent van hun salaris wordt teruggestuurd naar de Noord-Koreaanse overheid, die de arbeiders gebruikt als makkelijke manier om aan buitenlandse valuta te komen. De Noord-Koreaanse overheid stuurt arbeiders naar alle uithoeken van de wereld – Rusland, China, Koeweit, Qatar, Angola, Congo, Maleisië, Polen, Malta, en vele andere landen. Dit probleem heeft baat bij meer publieke aandacht, gezien het feit dat de aantallen in de laatste jaren zijn toegenomen, en bedrijven en overheden vaak hun ogen sluiten voor de omstandigheden waarin deze arbeiders zich bevinden vanwege de goedkope arbeidskrachten die het hen oplevert.
 
Deze conferentie zal daarom een platform bieden voor het analyseren en herbeoordelen van dit probleem, en het gezamenlijk werken aan oplossingen. Het zal nieuwe analyses bieden door te kijken naar mensenrechtenschendingen, slavernij en mensenhandel, en deze thema’s toe te passen op de export van Noord-Koreaanse arbeid.
 
Het LeidenAsiaCentre is het expertisecentrum voor nieuwe wetenschappelijke kennis over het moderne Azië voor toepassing in Nederland. Het LeidenAsiaCentre werkt actief samen met maatschappelijke partners in kennisdeling en de ontwikkeling van nieuw relevant onderzoek. 
 
Via deze link kunt u zich registreren voor de conferentie: www.leidenasiacentre.wixsite.com/northkoreaconference
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids