Logo_luf

Van de Japanse verpakkingscultuur tot de zoektocht naar buitenaards leven: ook dit jaar brengt de diesviering voor Leidse alumni Leidse wetenschap in beeld. Zo’n 500 Leidse oud-studenten treffen elkaar op zaterdag 8 februari 2014 in de collegebanken tijdens lezingen door vooraanstaande wetenschappers.

Van de rechten van kinderen tot het 'nieuwe' studeren
Deelnemers hebben de keuze uit acht lezingen door Leidse wetenschappers. Zo spreekt mw. prof.mr. Simone van het Hof over de digitale belevingswereld en rechten van kinderen, en beantwoordt mw.prof.dr. Simone Buitendijk, Vice-Rector Magnificus en lid van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden, de vaakgestelde vraag of het nieuwe studeren eigenlijk nog wel 'leuk' is. Prof.dr.ir. Tjerk Oosterkamp onthult de technologie achter de blinde microscoop, terwijl mw.prof.dr. Corrie Marijnen ingaat op de zin en onzin van protonentherapie. Deelnemers kunnen in plaats van lezingen ook de workshop 'Management van motivatie' door drs. Menno Mennes bezoeken. Het volledige programma is te vinden op de website van het LUF.


'Het gevoel Leiden'
Het Leids Universiteits Fonds (LUF) nodigt alle alumni, van jong tot oud, uit om ‘het gevoel Leiden’ tijdens de diesviering nogmaals te beleven. Ook huidige studenten en student-leden van het LUF zijn van harte welkom.

Na de successen van voorgaande jaren is er ook in 2014 een juniorprogramma voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. In de Oude Sterrewacht zullen de junioren met sterrenkunde aan de slag gaan, van zonneobservaties tot het ontwerpen van een eigen ‘alien.’

Aanmelden
Het LUF vraagt een bijdrage in de kosten van minimaal € 25 per persoon voor deelname aan de dies natalis voor alumni en € 10 per kind voor deelname aan het juniorprogramma. Aanmelden kan via de website van het LUF

© Nationale Onderwijsgids