Normal_umcg__ziekenhuis__groningen

In augustus komen er ruim 2000 wetenschappers van over de hele wereld naar Groningen. Zij wonen dan twee grote congressen over evolutiebiologie bij, namelijk de ‘European Society of Evolutionary Biology congress (ESEB 2017) en de ‘International Society for Evolution, Medicine & Public Health (ISEMPH 2017). Dit meldt Rijksuniversiteit Groningen.

De ISEMPH 2017 vindt plaats van 18 tot en met 21 augustus 2017. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat wetenschappers, leraren, doctoren en studenten bij elkaar brengt om nieuwe initiatieven op het raakvlak van evolutiebiologie en de medische wetenschappen te bespreken. 
 
De ESEB 2017 vindt plaats van 20 tot en met 25 augustus 2017. Dit is het twee-jaarlijkse internationale congres van evolutiebiologen en trekt een groot aantal academici vanuit de hele wereld. 
 
Naast het wetenschappelijke programma komt het publiek ook aan zijn trekken. Zo heeft ESEB 2017 een locatie op het Noorderzon-terrein waar het publiek kennis kan maken met allerlei aspecten van de evolutionaire biologie. Meer informatie over beide congressen is te vinden op de website www.eseb2017.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids