Normal_minister_ronal_plasterk

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opent maandag 23 januari de Sociale Top 2017 in Eindhoven. Op de Sociale Top 2017 ontmoeten 700 inspirerende ondernemers, bestuurders, wetenschappers, vrijwilligers, professionals en andere voorlopers en dwarsdenkers elkaar om in gesprek te gaan over uitdagingen rondom zorg, onderwijs, wonen, werk, sport, cultuur, veiligheid en integratie. Dat meldt Rijksoverheid.

Op de Sociale Top 2017 wordt nagedacht over hoe het beter kan in Nederland; wat de overheid kan doen, maar ook wat mensen voor elkaar kunnen betekenen. Hoe bouwen we samen aan een samenleving waarin mensen steeds meer verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en elkaar? En hoe kan de overheid ondersteuning bieden aan mensen die het echt nodig hebben? De deelnemers worden uitgedaagd om oplossingen te formuleren en initiatieven te starten.

De top wordt afgesloten door staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De Sociale Top 2017 is een initiatief van de Rijksoverheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, in samenwerking met de gemeente Eindhoven.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids