Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_student_langstudeerder_studie_lezen_boeken_cursus_thuisstudie

Vanaf 1 januari tot 1 juli 2017 kunnen werkgevers een aanvraag doen voor de subsidieregeling Tel Mee Met Taal. Hiermee kunnen werkgevers tot 67 procent van de kosten van een taaltraject voor een medewerker vergoed krijgen. Een betere taalvaardigheid leidt tot minder fouten, minder stress en een lager ziekteverzuim. Dit meldt Brancheorganisatie Kinderopvang.

De subsidie is bedoeld voor werkgevers die willen investeren in hun werknemer. De trajecten waarvoor subsidie verstrekt wordt gaan over taalbeheersing op de werkvloer (lezen, luisteren, spreken en schrijven). In aanvulling hierop kunnen rekenvaardigheden en toepassing van taalvaardigheid in een digitale omgeving onderdeel zijn van de subsidieaanvraag.
 
Een betere taalvaardigheid leidt tot minder fouten, minder stress en een lager ziekteverzuim onder werknemers. Werknemers leren effectiever communiceren, zijn meer betrokken zijn bij de organisatie en werken veiliger èn efficiënter.
 
Tussen 1 januari en 1 juli 2017 kan de subsidie aangevraagd worden via www.telmeemettaal.nl/subsidieaanvraag voor maximaal 50.000 euro per aanvraag. Dit is ook mogelijk voor meerdere opleidingstrajecten of cursistengroepen tegelijk. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids