Normal_jet_bussemaker__ii__minister_ocw_rijksoverheid

Deze week zijn Dé Onderwijsdagen 2016 van start gegaan in Rotterdam. Op 7, 8 en 9 november kunnen professionals uit het onderwijs meedenken ICT-innovatie in het onderwijs. Het overkoepelende thema is Onderwijs op maat. Dit meldt Dé Onderwijsdagen.

Vandaag, dinsdag 8 november, staat de congresdag voor middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs centraal. Het overkoepelende thema Onderwijs op maat komt terug in verschillende themalijnen. De themalijnen zijn: digitaal leermateriaal, onderwijs op maat, learning analytics, blended en online onderwijs, digitaal toetsen en nieuwe technologieën. Als bezoeker kun je je eigen programma samenstellen door één themalijn volledig te volgen of sessies te kiezen uit de verschillende themalijnen. 's Morgens wordt onder andere de SURF Onderwijsaward 2016 uitgereikt aan onderwijsvernieuwende professionals die hiervoor ICT inzetten. Daarnaast spreekt minister Bussemaker 's middags over onderwijs op maat door de inzet van open digitaal leermateriaal.
 
Morgen, woensdag 9 november, is het de beurt aan het primair en voorgezet onderwijs. Op deze congresdag staan de themalijnen digitaal leermateriaal, onderwijs op maat, digitale geletterdheid en nieuwe technologieën centraal. Ook hierbij geldt dat de bezoeker zelf het programma kan samenstellen.
 
Dé Onderwijsdagen is voor bestuurders, ICT&O-medewerkers, IT-managers, onderwijsmanagers en docenten die verbinding leggen tussen onderwijs en ICT. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids