Logo_nationale_schoolleiders_top-600x358

Het programma van de tweede Nationale Schoolleiderstop Voortgezet Onderwijs op 10 december 2016 is bekendgemaakt. Op deze dag zullen de schoolleiders naast honderden andere schoolleiders uit heel Nederland, ook in gesprek gaan met de aanjagers van NL2025: een platform waarin onder andere leiders uit de culturele en wetenschappelijke wereld, kunstenaars, CEO’s en sporters zich op persoonlijke titel hebben verenigd. Wat kunnen ze van elkaar leren op het gebied van persoonlijk leiderschap? Dat meldt Nationale Schoolleiderstop.

Schoolleiders vervullen een cruciale rol binnen de school. Als leider van een team of een school is de schoolleider een sleutelfiguur tussen het bestuur en de praktijk van de leraar, de leerling en de ouders. Het succes van de school staat of valt met hun leiderschap en de manier waarop zij hun team of school aansturen. De vorige Top werd door de aanwezigen als zeer inspirerend en leerzaam ervaren. 

De Top start met een plenaire aftrap rond het brede thema persoonlijk leiderschap, met onder andere staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Leezan van Wijk directeur Schoolleidersregister VO, Arend Smit rector Corlaer College en voorzitter van het Netwerk van Schoolleiders en programmadirecteur VO-academie Hans de Wit. Het openingsprogramma staat onder leiding van dagvoorzitter Yolande Ulenaers, bestuurder van de Scholengroep Rijk van Nijmegen. Daarnaast zijn de aanjagers van NL2025 aanwezig om hun persoonlijke ervaringen en uitdagingen met betrekking tot leiderschap te delen.

Vervolgens biedt het programma een grote variëteit aan deelsessies in het paradeprogramma met inspirerende elementen, expertmeetings, interactieve werkateliers en nieuwe inzichten. Met bijdragen van onder anderen André Wierdsma en Lidewey van der Sluis van de Nyenrode Business Universiteit en Alle van Steenis Rector Kaj Munk College. 

Parallel aan het paradeprogramma gaan de deelnemers met elkaar aan de slag tijdens de tafelsessies, in samenwerking met NL2015. Het doel van de tafelsessies is het uitwisselen van best practices en ideeën.
Dit was het nieuws Speciaal voor de Nationale Schoolleiderstop Voortgezet Onderwijs 2016 wordt het van televisie bekende satirische nieuwsprogramma Dit was het nieuws ingezet om terug te blikken op de dag, onder leiding van presentator Harm Edens.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids