Normal_jeugdzorg_jongeren_jonge_mensen

Op 30 november organiseert de Algemene Onderwijsbond (AOb) een brainstormsessie over gelijke kansen in het onderwijs. De vakbond nodigt professionals binnen en buiten het onderwijs uit om op het ROC Mondriaan in Den Haag met elkaar te praten over het verbeteren van de onderwijskansen voor alle jongeren. Dit meldt de Onderwijscoöperatie.

De AOb maakt zich zorgen over de toenemende kansongelijkheid voor jongeren in het onderwijs. De bond wil daarom van onderwijsprofessionals en van andere professionals die met jongeren werken, zoals hulpverleners of wijkagenten, hoe zij hierover denken. Het doel van de brainstormsessie is om de mogelijkheden te verkennen die helpen om voor alle jongeren gelijke kansen in het onderwijs realiseerbaar te maken. De AOb wil de uitkomsten van de sessie gebruiken om de kansongelijkheid hoog op de politieke en maatschappelijke agenda te zetten.

De brainstormsessie vindt plaats op 30 november vanaf 17.00 uur op het ROC Mondriaan in Den Haag. Deelname aan de sessie is zowel voor AOb-leden als niet-leden gratis (inclusief broodmaaltijd). Meer informatie en aanmelden via www.aobevents.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids