Cinekid 2016 online kaartverkoop van start

Cinekid, het film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd, presenteert met trots het volledige programma van de dertigste verjaardagseditie. Ook start vandaag om 17.00 uur de online kaartverkoop voor het festival. Het festival omvat alle aspecten van de media-industrie voor een jong publiek en biedt naast kwalitatieve media ook workshops en masterclasses waarin kinderen zelf aan het werk gaan. Cinekid vertoont meer dan 100 bijzondere films en televisieprogramma's en creëert met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps de grootste digitale speeltuin van Europa: het MediaLab. Dit meldt Stichting Cinekid.

Met het thema Story Factory: Machines between software and hardware wordt er in het MediaLab dit jaar gekeken naar de manier waarop verhalen worden verteld en beleefd. In de virtual reality-installatie Treehugger beleven kinderen bijvoorbeeld het verhaal van een levensgrote boom microscopisch dichtbij. En bij de Fernweh Opera kunnen kinderen volledig opgaan in een romantische 3D-operavoorstelling over een ster die verliefd wordt op de mens.
Cinekid biedt ook diverse workshops en masterclasses aan waarin kinderen onder leiding van professionals en BN'ers uit de mediawereld zelf aan de slag kunnen.

Cinekid vindt het belangrijk om jong talent te steunen. Daarom is de titel Talent of the Year in het leven geroepen. Ieder jaar wordt een bijzonder talent geselecteerd om mee te denken over het programma van het eerstvolgende festival. Annegien Schilling, ook wel bekend als fetching_tigerss, is de eerste titelhouder. Via haar succesvolle Instagram-account deelt ze kunstzinnig bewerkte portretten van haarzelf met haar volgers. Op haar YouTube kanaal laat ze haar publiek zien hoe ze te werk gaat.

Cinekid vindt plaats op de Westergasfabriek en in The Movies in Amsterdam van 15 tot en met 21 oktober 2016. Naast het festival in Amsterdam, kunnen kinderen tijdens de herfstvakantie in ruim 35 filmtheaters in Nederland terecht voor een speciaal Cinekid programma: www.cinekid.nl/locaties.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids