Normal_school__onderwijs__krijt__tekenen

Het Nederlands onderwijs behoort tot het beste onderwijs ter wereld, maar er zijn nog steeds kinderen die minder kansen krijgen dan anderen. Dat moet anders. Ieder kind verdient een kans om zich te ontwikkelen, waar de wieg ook heeft gestaan. Daarom organiseert de PvdA op zaterdag 10 september het Onderwijslab ‘De Nieuwe School’ in Utrecht om te spreken over kansen in het onderwijs en de school van de toekomst. Dat meldt PvdA.

Begin mei publiceerden Diederik Samsom en Eric van 't Zelfde een essay over de Nieuwe School, om ieder kind gelijke kansen te geven. En onlangs presenteerden PvdA Tweede-Kamerleden Loes Ypma en Mohammed Mohandis een initiatiefnota met voorstellen om de tweedeling en ongelijkheid in het onderwijs te lijf te gaan. Tijdens het PvdA Onderwijslab gaan leraren, schoolleiders, onderzoekers en politici met elkaar in gesprek over deze initiatieven. Te gast zijn onder meer de beroemdste leraar van Nederland; meester Bart, LEF-ambassadeur Saf Benaskar, onderwijsspecialist Luc Greven, PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom, Minister van Onderwijs Jet Bussemaker en de PvdA Kamerleden Tanja Jadnanansing, Mohammed Mohandis, Joyce Vermue, Loes Ypma en Keklik Yücel.

Het programma start om 13:00 op mbo-locatie Nieuw Welgelegen in Utrecht. De dag biedt niet alleen ruimte voor inspirerende sprekers, maar ook voor discussie en nieuwe ideeën. De uitkomsten van het Onderwijslab worden gedeeld met de commissie die het PvdA-verkiezingsprogramma schrijft voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids