Normal_doof_gebarentaal_speciaal_onderwijs

Negen Amsterdamse musea hebben in september een dove museumgids tijdens de Musea in Gebaren-maand. Speciaal voor de rondleidingen werden dertien dove en slechthorende mensen opgeleid tot museumdocent. De kick-off voor deze maand is op 31 augustus in het Foam Fotografiemuseum. Dat meldt Doof.nl.

Het project Musea in Gebaren wil kunst en cultuur toegankelijker maken voor dove en slechthorende mensen. De dertien doven en slechthorenden hebben hun ‘Dove museumgids’-certificaat behaald en worden nu ingewerkt in de musea zodat zij vanaf september in hun nieuwe functie aan de slag kunnen. Hiermee draagt Musea in Gebaren niet alleen bij aan een toegankelijker cultureel aanbod, maar ook aan meer werkgelegenheid voor jonge doven en slechthorenden.

De gidsen geven in september rondleidingen en workshops in gebarentaal. Dat doen zij in de volgende negen Amsterdamse musea: Foam, het Rijksmuseum, het EYE Filmmuseum, het Tropenmuseum, het Van Goghmuseum, de Nieuwe Kerk, het Stedelijk Museum, de Hermitage Amsterdam en het Joods Cultureel Kwartier.

Het bijwonen van de kick-off is gratis, vooraf aanmelden wordt aangeraden. De kick-off is op woensdag 13 augustus tussen van 19.00 tot 22.00 uur in het FOAM museum.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids