Normal_hokey_sport

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang sporten in de etalage zet. Het laat zien hoe gezond en vooral hoe leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van 17 t/m 25 september en heeft als thema: 'Ik neem je mee'.

De hele week zetten honderden scholen, sportclubs, sportbonden, bedrijven en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien of houden demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. Alle deelnemende sportclubs zijn te vinden op de internetsite van de Nationale Sportweek: www.sport.nl/sportweek. 
 
De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Het thema van de Nationale Sportweek is: 'ik neem je mee'. Dat betekent dat sporters niet-sporters mee kunnen nemen naar hun sportclub om ze kennis te laten maken met hun sport.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids