Normal_kinderen_sporten_bewegen_buiten_spelen

Van 15 tot en met 29 september vindt voor de vijftiende keer de Nationale Sportweek plaats. Honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland openen dan hun deuren en verzorgen sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Dit melden de gemeente Amsterdam en nationalesportweek.nl.

Zo is er op dinsdag 25 september in Amsterdam een Budo Dag  voor basisscholen in het Bijlmersportcentrum. 450 kinderen maken onder schooltijd kennis met verschillende Budo sporten, zoals judo, taekwondo en boksen. De lessen worden door lokale Budo aanbieders gegeven. Daarnaast krijgen alle kinderen de mogelijkheid om na deze dag gratis proeflessen te volgen bij de aanbieders. Zo kunnen ze goed ontdekken welke sport ze leuk vinden.
 
Op vrijdag 28 september wordt het Plein in Den Haag omgetoverd tot één grote tennisaccommodatie. 25 basisscholen nemen samen met zes tennisverenigingen uit Den Haag deel aan Tenniskids@school. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 mogen als afsluiting van het Tenniskids@school project tijdens het slotevenement meedoen aan allerlei tennisactiviteiten. Zo kunnen ze samen sporten en bewegen en laten zien wat ze tijdens het project hebben geleerd.
 
De gemeente Groningen daagt alle scholen in de omgeving uit om op vrijdag 28 september de Sportieve Opening van het Schooljaar af te trappen met een heuse schooltrail of FUN beweegparcours. Bovendien worden alle groepen 7 en 8 uitgenodigd voor een sportdag in het stadion van FC Groningen met Tresor Nzita Fatima en clinics voor de kinderen.
 
Meer sportieve acties zijn te vinden op nationalesportweek.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids