Normal_scholieren_leerlingen_marant_cursus

Op donderdag 3 november 2016 organiseert Stichting School & Veiligheid haar jaarlijkse conferentie voor vertrouwenspersonen in het voortgezet onderwijs. De thema's die dit jaar centraal staan zijn: positief schoolklimaat als hoofdthema en polarisatie als actueel thema. Tijdens deze conferentie is er aandacht voor preventieve activiteiten en methodes die het pedagogisch klimaat positief beïnvloeden. Dat meldt Stichting School & Veiligheid.

Hoe belangrijk is een schoolklimaat waarin leerlingen en leerkrachten positief met elkaar omgaan, elkaar stimuleren en elkaar durven aanspreken, en op welke manier draagt u hieraan bij? Mirte Loeffen (Seinpost Adviesbureau) start de dag met haar lezing 'Polarisatie in de maatschappij = polarisatie op school'. Hiermee geeft zij antwoord op de vraag hoe de school polarisatie aan kan pakken. Daarna vertelt Pim Kalkman van Verus (Vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs) hoe de methode Positive Behaviour Support het pedagogisch klimaat kan verbeteren.

In de middag zijn er workshops, waaronder een workshop van ex-jihadist Mahmoud Tighadouini. Hij vertelt over zijn proces van radicalisering en wat de school kan doen om leerlingen het gevoel te geven dat ze gezien en gewaardeerd worden in de verschillende fasen, met als doel te voorkomen dat zij radicaliseren. Het volledige programma is hier te vinden.

De conferentie is voor interne en externe vertrouwenspersonen in het voortgezet onderwijs die zich verder willen professionaliseren in hun vak en werk willen maken van een sociaal veilige school. De dag is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren vertrouwenspersoon. De conferentie is op donderdag 3 november van 9:30 tot 16:00 uur in Amersfoort. Kosten voor deelname zijn 249 euro per persoon, inclusief lunch. Inschrijvingen vóór 16 september 2016 profiteren van een vroegboekkorting en betalen 219 euro per persoon. Inschrijven kan hier.

© Nationale Onderwijsgids